Kako učiniti putovanje avionom mnogo udobnijim?

Podelite sa prijateljima!
  • 34
    Shares

 

Evo nekih trikova koji će vaše putovanje avionom, na koju god destinaciju da idete, učiniti lakšim i jednostavnijim, a možda čak i zabavnijim:

– Pre nego što kupujete avio kartu, ako to radite sami, očistite keš kako biste uštedeli keš: očistite cookies i keš memoriju vašeg računara kako bi vam u sledećoj pretrazi izlazili novi i zaista relevantni, a veoma često i jeftiniji aranžmani i ponude za letove i avio karte.
– Koristite plan sedenja u avionu da biste se i u ekonomskoj klasi osećali kao u prvoj. U tome vam mogu pomoći i sajtovi SeatGuru ili SeatMaestro. Tako ćete pronaći sedišta koja, recimo, imaju više prostora za noge, ili su tačno na mestima u avionu koja vama odgovaraju.

PROČITAJTE JOŠ I: PUTOVANJA AVIONOM PEDESETIH – DA NE POVERUJETE!

– Pre putovanja avionom vežbajte. Vežbanje smanjuje stres, a i umorićete se, pa ćete, ako je let dugačak, lakše zaspati.
– Na nakim aerodromima može da se kupi jednodnevna propusnica za VIP i ekskluzivne aerodromske salone. Ne propustite da, dok čekate, i vi budete malo VIP.

– Ako vam smetaju turbulencije, putujte jutarnjim letom. Dokazano je da popodne i uveče ima više turbulencija. Ili, prosto, tražite od vašeg agenta za putovanja da vam rezerviše avio kartu za sedišta kod krila aviona, pored prozora.
– Potrudite se da vaš prtljag bude lako uočljiv, kako biste izbegli dugo traženje sive torbe u moru sivih torbi. Znate na šta mislimo…

– Sigurno ne želite da se potučete oko punjača za mobilne uređaje na aerodromu, ali njih je uvek premalo…Pa, recimo, zašto ne probate sa onim USB ulazom na jednom od televizora na terminalima? Dobar fazon, zar ne? 🙂

– Na većini međunarodnih letova služi se besplatan alkohol. Živeli! Cheers! Salut! L’chaim!

– Pregladneli ste i čini va mse da ćete se onesvestiti? Ukoliko ste na dužem međunarodnom letu naručite specijalnu vrstu hrane (vegetarijansku, bezglutensku…) jer se to po pravilu, prvo poslužuje.

PROČITAJTE JOŠ I : SPECIJALAN OBROK U AVIONU? DA, APSOLUTNO!

– I, na kraju, najvažnije: Budite ljubazni prema stjuardesama! Uvek! One su, u tom trenutku, vaši najbolji prijatelji.

 

Članak vam se sigurno dopao jer je pun dobrih saveta, i stvarno imate moralnu obavezu da ga podelite sa prijateljima. 🙂

Vaš Travelix

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *