03/01/2018

Putno osiguranje

Podelite sa prijateljima!

 

Iako se putovanju uvek radujemo i mislimo samo o tome kako ćemo se lepo provesti, završiti neki za nas važan posao ili prisustvovati nekom događaju koji želimo da dodamo u svoju listu uspomena, nepredviđene i manje lepe situacije na putovanjima se dešavaju, i to ne uvek nekom drugom.
Neka je u pitanju najobičnija prehlada, stomačni virus ili nešto slično bezazleno, za njihovo saniranje potrebni su i lekar i lekovi, a troškovi zdravstvenih usluga u inostranstvu za strance su jako skupi, pa neplanirani troškovi mogu isprazniti vaš budžet za tili čas. Zato, spakujte kofere, kupite avio kartu, ali ne zaboravite na putno zdravstveno osiguranje, koje će vas, kupljeno unapred, za veoma malo novca poštedeti briga, glavobolja i eventualnih visokih troškova medicinskih usluga.

Šta dobijam kupovinom putnog osiguranja?

Putnim zdravstvenim osiguranjem ugovarate osiguravajuće pokriće koje vas štiti od rizika tokom turističkog boravka, privremenog rada, rekreativnog ili amaterskog bavljenja sportom u inostranstvu. Putno zdravstveno osiguranje pokriva troškove lečenja ili nesrećnog slučaja tokom boravka u inostranstvu. Može se ugovoriti kao individualno, porodično ili grupno osiguranje.

zdravstveno osiguranje

Polise međunarodnog putnog osiguranja možete dobiti u našoj agenciji, ili ih naručiti mejlom, nakon čega ih u najkraćem vremenskom roku šaljemo u elektronskoj formi.

Šta pokriva zdravstveno osiguranje?

U slučaju iznenadne bolesti ili povrede, putničko zdravstveno osiguranje garantuje vam pokriće sledećih troškova:

  • za ambulantno lečenje
  • za nabavku neophodnih lekova i medicinskog materijala
  • za prevoz do najbliže zdravstvene ustanove
  • za bolničko lečenje
  • za prevoz u državu prebivališta
  • za stomatološke intervencije
  • za druge potrebe u vezi sa iznenadnom bolešću ili povredom.

Da li imam pokriće za ski rizik?

Ski rizik (rizik od povrede na skijanju), pokriva sve troškove za slučajeve koji zahtevaju hitnu medicinsku pomoć i stručnu medicinsku pomoć na ski stazi, prevoz helikopterom ili drugim sredstvom od ski staze do bolnice i dr.

Opcija „ski rizik“ se dodatno uračunava u cenu.

Pored osnovnog pokrića, putničko zdravstveno osiguranje možete zaključiti i sa širim (VIP) pokrićem.

uslovi osiguranja

Koji su posebni uslovi putnog osiguranja?

Osiguranje se ugovara u maksimalnom trajanju do 365 dana (zavisno od opcije), za jedno ili više putovanja. Osiguravajuće pokriće važi samo u inostranstvu. Osiguranje stupa na snagu prelaskom državnih granica Republike Srbije, a prestaje pri povratku u zemlju.

Putno osiguranje sprovodi se preko asistenske kompanije (osiguravača) koja imaju svoju mrežu pružalaca zdravstvenih i drugih usluga na teritoriji cele Evrope.

O čemu treba posebno voditi računa?

– Putno zdravstveno osiguranje ne pokriva one slučajeve koji su se dogodili vašom krivicom, nebrigom ili nemarom
– Polisa pokriva uglavnom ono što vas zadesi na putu, dakle, ne pokriva hronične ili pre puta nastale bolesti
– Pažljivo i detaljno pročitajte uslove putnog zdravstvenog osiguranja, jer ćete tu naći sve detalje vaše polise i ono što ona pokriva ili ne, mada su uslovi putnog zdravstvenog osiguranja gotovo identični kod svih domaćih osiguravajućih kuća

Za svaku podršku i pomoć u vezi sa putnim zdravstvenim osiguranjem možete nam se obratiti u svako doba, putem mejla ili telefonskog poziva.