Najbizarnija turistička ponuda: La Caminata Nocturna

Podelite sa prijateljima!
  • 5
    Shares

Neobična, čak veoma bizarna turistička tura organizuje se u rekreativnom parku Ekoalberto u Meksiku, koji se prostire na povrišini od 12 kvadratnih kilometara. Park se nalazi u posedu Otomi Indijanaca, naroda čija se populacija neprestano smanjuje usled emigracije u SAD.

Ovde turisti plaćaju da ih tretiraju kao – ilegalne migrante! Turistička tura predstavlja simulaciju ilegalnog prelaska granice prema SAD-u.

Turisti čak plaćaju da ih neko juri, puca na njih i verbalno ih zlostavlja na odmoru. Naime, ova tura ima za cilj da turisti na svojoj koži osete situaciju u kojoj se nalaze stanovnici zemlje u kojoj trenutno borave. Na realističan način prolaze kroz celo iskustvo ilegalnog prelaska granice, što možete videti i na ovom snimku:

Ova pomalo neobična aktivnost se dešava tokom noći u vrlo opasnim uslovima. Tura koja se naziva „Noćna šetnja“ traje tri sata, a uključuje hod po neravnom terenu, prelazak preko potoka, provlačenje po žbunju i bežanje od „granične patrole“ koja puca lažnim mecima na turiste.

Iako je ova bizarna organizacija turističke ture bila predmet brojnih rasprava, uprava parka ističe da je reč o patriotskom činu i nameri da se obeshrabre migranti.

 

Ukoliko vam se ovaj članak dopao, podelite ga sa prijateljima.

Vaš Travelix