Da li ste čuli za porođajni turizam?

Podelite sa prijateljima!
  • 27
    Shares

 

Sve je više žena i parova, uglavnom iz Istočne Evrope i Kine, koji, posredstvom različitih kompanija specijalizovanih za ovakve vrste „turističkih“ aranžmana, obezbeđuju svom nerođenom potomstvu državljanstvo Sjedinjenih Američkih Država.
Ono što je najvažnije je da je ovaj postupak sasvim legalan i legitiman.
To im omogućava pre svega četrnaesti amandman američkog Ustava po kojem su sva deca rođena na teritoriji SAD američki državljani.

Glavna turistička destinacija za koju budući roditelji traže aranžman preko agenta za putovanja koji obezbeđuje saradnju sa kompanijama, avio karte, adekvatne uslove putovanja i boravka, je Majami, izveštava „Glas Amerike“.
Agent za putovanja posreduje između budućih mama i kompanija koje se bave obezbeđenjem potrebne dokumentacije, odgovarajuće zdravstvene nege, ginekologa, adekvatnog smeštaja, a putuje se sa najobičnijom turističkom vizom, koja omogućava da budući roditelji u SAD stignu u odgovarajućem roku pre porođaja i zadrže se još mesec dana u Majamiju, dok i oni i beba ne budu spremni da se vrate u zemlju iz koje dolaze.

PROČITAJTE JOŠ I: MARLON BRANDO JE OVDE IZGRADIO SVOJ PRIVATNI RAJ NA ZEMLJI

Najviše je porodilja iz Ukrajine i Rusije baš u Majamiju, gde je polovina porodilja iz Evrope, zbog odlične zdravstvene nege, perfektne klime, i – državljanstva.
Sve što je potrebno da budući roditelji dokažu je da neće pasti na teret američkim poreskim obveznicima, odnosno, da pokažu svoje izvode sa bankovnih računa, povratnu kartu i nameru da će se vratiti u zemlju porekla.
Ovo zadovoljstvo buduće roditelje košta oko 20 hiljada dolara, ali, s obzirom na činjenicu da je „porođajni turizam“ preko agencija u ekspanziji, izgleda da vredi svaku paru.

Ukoliko vam se ovaj članak čini zanimljivim, podelite ga sa onima koji bi mogao da interesuje.

Vaš Travelix

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *