Znate li koje je najsrećnije mesto na planeti?

Podelite sa prijateljima!
  • 13
    Shares

 

Kao da nije bila dovoljna činjenica da je godinama unazad bio proglašavan najpoželjnijim gradom za život na planeti, ovaj grad morao je da dobije još jednu titulu: najsrećniji na Zemlji.
Prema najnovijem istraživanju sajta Time Out City Life Index, Melburn u Australiji nadmašuje svaki drugi grad na planeti srećom, što ga čini najsrećnijim mestom na svetu.
Kako se došlo do tog zaključka, pitate se.
Time Out City Life Index je ogromna globalna anketa koja ispituje ljude iz svih krajeva sveta kako bi rangirali najuzbudljivije gradove na Zemlji. U 2018. godini, Time Out City Life Index se udružio sa Tapestry Research-om da bi anketirao 15.000 gradjana u 32 grada: Londonu, Mančesteru, Edinburgu, Parizu, Barseloni, Madridu, Lisabonu, Portou, Berlinu, Cirihu, Istanbulu, Moskvi, Njujorku, Čikagu, Los Anđelesu, San Francisku, Majamiju, Filadelfiji, Ostinu, Vašington DC-u, Bostonu, Meksiko Sitiju, Tel Avivu, Dubaiju, Sidneju, Melbournu, Tokiju, Hong Kongu, Singapuru i Pekingu.
Indeks je rangirao 32 grada u sedam kategorija: hranu i piće, kulturu, odnose i zajednicu, susedstvo, pristupačnost, sreću i ugodnost života. Melburn se nasmejao mnogo šire nego svi njegovi rivali. Istraživanje je otkrilo da 89% stanovnika ovog grada uživa u životu i kulturi u Melburnu, 90% je izjavilo da se osećalo srećnim u prethodnih 24 sata, a više od dve trećine ispitanika smatra da je ovde veoma lako pronaći nove prijatelje.

Istraživanje Time Out City Life Index-a je takođe plasiralo Melburn na četvrto mesto najuzbudljivijih gradova na Zemlji.

PROČITAJTE JOŠ I: Roterdam – Diznilend za ljubitelje arhitekture

Top spot kada je uzbuđenje u pitanju? Ta medalja otputovala je u Čikago. Izvanredna ponuda hrane i pića Vetrovitog Grada je njegov najveći plus, a takođe je visoko rangiran i u pitanjima sreće, kulture, pristupačnosti i toga koliko su ponosni na njega njegovi stanovnici. Porto i Njujork zauzeli su srebrne i bronzane pozicije na podijumu.
Dakle, ne čekajte mnogo, odaberite top destinaciju po vašem ukusu, javite se nama, vašem ličnom agentu za putovanja, a avio karta i sve ostalo su naš posao.

I, naravno, ne zaboravite da ovaj tekst preporučite prijateljima.

Vaš Travelix