Srbija na CNN listi top svetskih destinacija!

Podelite sa prijateljima!
  • 46
    Shares

Prvog januara CNN je preporučio top destinacije za putovanja u 2018. godini. Na listi je 18 gradova i država koje bi svakako trebalo posetiti, a Srbija je na visokom, 4. mestu najpoželjnijih turističkih odredišta:

„Zemlje koje su nekada sačinjavale Jugoslaviju poslednjih godina su postale deo najposećenijih destinacija u Evropi, posebno jadranska obala Hrvatske i Crne Gore. Srbija je u tome, jedno kratko vreme, zaostajala. Turisti sve češće kupuju avio karte ka ovom neotkrivenom biseru regiona, privučeni divnim predelima, bogatom istorijom, neverovatno niskim cenama i fantastičnom kuhinjom.

Beograd se već etablirao kao ‘party town’ – mesto gde možete očekivati najbolji provod na Balkanu. Srbija naglo juri prema svetlijoj turističkoj budućnosti. Nacionalni parkovi Kopaonik i Zlatibor nude sve uslove za zimske sportove kao i najpoznatiji svetski ski-centri, ali i letnje sklonište od sveta uz uživanje u neverovatnim planinskim pejzažima. Nacionalni park Tara koji se ne sme zaobići ima prelepe rečne tesnace koje okružuju brežuljci prekriveni šumom, a na dalekom jugu Srbije, Đavolja Varoš nudi ludi geološki spektakl – reviju neverovatnih, čudnih stenovitih vrhova koje prate fantastične legende. Iako Srbija nema svoju obalu, moćni Dunav još uvek mami kupače na svoju „rivijeru“, navodi se u tekstu CNN-a, a na kraju teksta se preporučuje:

„Jedno od najzagonetnijih svetskih spektakularnih železničkih putovanja, pruga koja povezuje Beograd s Barom u Crnoj Gori, ponovno je otvorena za saobraćaj 2017. Nema spektakularnijeg načina za putovanje i obilazak ove fantastične turističke destinacije“.

Pored Srbije, na listi top destinacija za putovanje u 2018. godini su još i Kambodža, Malta, Banf – Kanada, Nagano – Japan, Puebla – Meksiko, Maroko, Pert – Australija, Ruanda, Krit, Pjongjang – Južna Koreja, Lisabon – Portugalija, Nju Orleans, Južna Karolina – USA, Peru i Kina.